Informatiebeveiliging

//Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging2017-12-15T13:39:49+02:00

Dreigt uw organisatie slachtoffer te worden van papieren tijgers en hoge interne kosten?

Kleine en middelgrote organisaties kunnen zich doorgaans geen fulltime specialist op het gebied van informatiebeveiliging veroorloven. Als mkb-ondernemer kunt u wel medewerkers naar een beveiligingscursus sturen. U loopt dan echter het risico, dat zij voor een hoofdzakelijk theoretische benadering kiezen, die resulteert in papieren tijgers en hoge interne kosten.

Team Kikk kan uw organisatie ondersteunen met Parttime Security of Privacy Officers. Maar ook bij het implementeren van de Informatie Beveiliging binnen uw bestaande managementsysteem, conform de ISO 27001.

Momenteel zeer actueel is de nieuwe Europese Privacyregelgeving welke van kracht wordt per 25 mei 2018. Deze nieuwe regelgeving geeft impact op uw organisatie en vraagt meer van u als ondernemer. Ook hiervoor kunt u terecht bij Team Kikk voor inzicht en pragmatische ondersteuning en advies hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

ONZE DIENSTVERLENING

PARTTIME SECURITY OFFICER

Team Kikk levert u graag een parttime security officer met ervaring en een sterk pragmatische instelling. Samen met u bepaalt hij of zij hoe hoog de beveiligingslat gelegd moet worden en geeft vervolgens invulling aan het beveiligingsbeleid. Ook kan onze beveiligingsexpert een halfjaarlijkse beoordeling doen, zodat aan de vereiste functiescheiding voldaan wordt.

AVG SCAN

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe wet Europese Privacyregelgeving van kracht (AVG). De AVG versterkt en breidt de privacy rechten namelijk flink uit en legt meer verantwoordelijkheid bij organisaties neer. Toezichthouders kunnen hogere boetes opleggen dan onder de huidige Wpb.

Speciaal voor het MKB heeft Team Kikk een AVG privacy scan ontwikkeld die u inzicht geeft in hoeverre u als organisatie voldoet aan deze nieuwe wet. Interesse in de AVG privacy scan? Lees hier meer!

Wilt u sparren met onze Private Officer?

Gerelateerde artikelen

Beveiliging van privacygegevens onder de AVG

Per 25 mei worden de nieuwe regels voor privacygegevens van kracht. Eén van de zaken die dan verandert is dat de beveiliging van privacygegevens strikter wordt.  Daarnaast zijn uw medewerkers die persoonsgegevens verwerken primair verantwoordelijk [...]

5 belangrijkste punten uit de nieuwe privacy richtlijnen

Vanaf 25 mei 2018 zal de Europese privacy regelgeving (AVG)  van kracht worden. De AVG is de opvolger van Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Uw organisatie zal dan moeten voldoen aan de nieuwe regels van deze verordening. [...]